ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

Μιας και λαμβάνω αρκετά μηνύματα από κόσμο που ρωτάει τι χαρτιά χρειάζεται να έχει μαζί του εδώ στην Σερβία ώστε να παντρευτεί(και μιας και εγώ δεν ξέρω γιατί παντρεύτηκα στην Ελλάδα )ρώτησα στο group στο FACEBOOK…. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ,μιας και υπάρχουν μέλη που παντρεύτηκαν εδώ και ξέρουν και σας παραθέτω τις απαντήσεις τους και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες!!

Πρώτα από όλα εξαρτάται από τι γάμο θες να κάνεις.Πολιτικό μόνο ή και θρησκευτικό μαζί!Εδώ δεν μπορείς να κάνεις σκέτο θρησκευτικό γάμο αν πριν η μετά δεν έχεις κάνει και πολιτικό!Ενώ μόνο πολιτικό μπορείς να κάνεις!

Για πολιτικό λοιπόν γάμο χρειάζεσαι ένα πιστοποιητικό γέννησης και μια οικογενειακή κατάσταση ,τα οποία θα πρέπει να είναι γνήσια και όχι μέσω φαξ που στέλνουν και επικυρώνουν τα ΚΕΠ για να μπορέσετε μετά να βάλετε σφραγίδα APOSTILLE για πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.(έμαθα πως από τον αλλο μήνα αλλάζει και για να βάλεις σφραγίδα apostille θα πρέπει να πληρώνεις παράβολο 10 ευρώ ανα χαρτί το οποίο θα την έχει επάνω οπότε μην σας φανεί περίεργο αν σας ζητήσουν χρήματα για να την βάλετε)..Μετά ερχόμενοι Σερβία θα πρέπει να μεταφράσετε τα χαρτιά αυτά από επίσημο δικαστικό μεταφραστή (στο Βελιγράδι εγώ τα έδωσα στον  Risto Rukovski , η διεύθυνση του είναι :

Dositejeva 1a
11000 Beograd
και το τηλέφωνο(πρώτα θα τηλεφωνήσετε και μετά θα πάτε) (011) 328 4556
 
Για θρησκευτικό γάμο εκτός από τα παραπάνω θέλει και χαρτί  για το θρήσκευμα αλλά και χαρτί από την Μητρόπολη αν είστε διαζευγμένος(μιας και εδώ η εκκλησία επιτρέπει μόνο έναν θρησκευτικό γάμο και όχι τρείς όπως στην Ελλάδα)
  
Αυτά είναι τα βασικά..πρόσθετες πληροφορίες είναι τα εξής ,υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει τελεστεί γάμος άλλος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό για να πάρετε από τον Δήμο άδεια γάμου.
 
Σε περίπτωση που μετά τον γάμο θέλετε να μείνετε Ελλάδα τότε θα πρέπει να δηλώσετε τον γάμο στο Ληξιαρχείο στην Αθήνα και καλύτερα από ότι λένε οι φίλοι μου να το κάνετε μόνοι σας για πιο γρήγορα ,παρά να τα στείλετε μέσω Πρεσβείας ώστε να μπορέσετε πιό γρήγορα να ξεκινήσετε διαδικασίες για πράσινη κάρτα!Αν πάλι θα μείνετε Σερβία απλώς τα στέλνει η Πρεσβεία στο Ληξιαρχείο.
Στην ΑΘήνα είναι το μοναδικό ληξιαρχείο που δηλώνονται οι γάμοι με αλλοδαπούς και αφού γίνει αυτό μετά πάτε στο δικό σας δήμο να ανοίξετε οικογενειακή μερίδα!
 
Για καλύτερες πληροφορίες φυσικά σας συνιστώ είτε να μιλήσετε με την Πρεσβεία είτε με τον δήμο εδώ στην Σερβία που θα τελεστεί ο γάμος αλλά με το ποστ αυτό μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του τι δικαιολογητικά χρειάζεστε!!
 
Αν  έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο παρακαλώ στείλτε μου mail στο dejanevi@hotmail.gr
Αν είστε Έλληνας που μένει στην Σερβία ,τότε ελάτε στην κλειστή ομάδα στο facebook ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ πατώντας ΕΔΩ !
 
Να είστε καλά και να περνάτε πάντα καλά!!
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s