ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ADA!

 

 

Επιτέλους καλοκαιράκι….μιλάμε πολύ βροχή ..δεν μας άφησε σε ησυχία..από την βάπτιση και μέχρι την προηγούμενη βδομάδα,είχαμε χειμώνα.Κρύο με περίπου 14-15 βαθμούς συννεφιά και βροχή..Επιτέλους ήρθε και σε εμάς το καλοκαιράκι και βλέπουμε λίγο ήλιο!!

 

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήθελα να το περάσω έξω στον ήλιο να μην κάνω τίποτε άλλο…Τόσο καιρό είχαμε να δούμε ήλιο και είπα να το εκμεταλλευτώ!!

 

Πριν σας πω για τις βόλτες μας να σας πω ότι από μια ψύξη που είχα πάθει το περσινό καλοκαίρι έπαθα ένα πρόβλημα στον αυχένα…περίμενα ότι θα περάσει αλλά τίποτα..τελικά και μετά από σχεδόν ένα χρόνο αποφάσισα να πάω στον γιατρό.Ο λόγος που το αναφέρω είναι ο εξής…Πήγα στο γιατρό έβγαλα πλάκες κλπ και τελικά ξεκίνησα φυσιοθεραπείες.Στις οποίες πηγαίνω κάθε μέρα και πληρώνω περίπου 0.50 ευρώ συμμετοχή!!Οι άνθρωποι εκεί ενδιαφέρονται πραγματικά στο να γίνω εγώ καλά και ούτε που με ξέρουν.Το έχω ευχαριστηθεί τόσο πολύ αυτό το σύστημα υγείας που έχουν εδώ!!Καμία σχέση με το ΙΚΑ η αλλιώς ΕΟΠΥ όπως το λένε τώρα ,στην Ελλάδα!

 

Και συνεχίζω με το υπέροχο ΣΚ μας!!Το Σαββάτο πήγα το πρωί γυμναστήριο και βγήκαμε το απόγευμα.Είχε πολύ ζέστη για να βγάλω τα παιδιά κάτω στον ήλιο.Το απόγευμα ετοιμαστήκαμε και πήγαμε στην αγαπημένη μου knez !!Περάσαμε έξω από το ΜΠΡΙΚΙ ΚΑΦΕ όπου δούλευε ο φίλος Θανάσης και συνεχίσαμε για να πάμε στο kalemegdan!Όπως γυρνάγαμε για να βγούμε στον κεντρικό πεζόδρομο της Knez , είδαμε ότι ένα μαγαζί το οποίο περίμενα με ανυπομονησία …άνοιξε….Μιλάω για το MU MU frozen Greek yogurt το οποίο μπορείτε να το βρείτε στο facebook πατώντας ΕΔΩ

 

7812_655594451133471_606724971_n

 

To μαγαζί έμενα μου θύμισε κουκλόσπιτο που θες να κάτσεις σε μια μεριά και να παίζεις!!Δροσερό μαγαζί σε τέτοιο σημείο όπου αν έχει ζέστη στην πόλη ,εκεί θα καθίσεις άνετα και θα δροσιστείς και από το γιαούρτι αλλά και από το μέρος!!

 

Μπήκα μέσα λοιπόν να δοκιμάσω…γιατί ως γνωστόν είμαι και καταναλωτής…όχι βέβαια σαν την αδελφή μου,αλλά είμαι λίγο φαν του να δοκιμάζω οτιδήποτε καινούργιο!!Μπαίνεις λοιπόν μέσα και έχεις πρόβλημα…τι να διαλέξεις να βάλεις επάνω στο γιαούρτι?Τα ήθελα όλα η αλήθεια είναι!!!

 

wqwqwqw

 

Τελικά αποφάσισα να βάλω μπαλίτσες σοκολάτας που συνήθως βρίσκεις στα παιδικά γιαούρτια,μαζί με μπισκότο ΟREO ,βύσσινο και από πάνω καραμέλα!!ΜΜΜΜΜΜΜΜ η καλύτερα mu mu!!!!Πολύ ωραίο και δροσερόοο!!Μου άρεσε πάαααρα πολύ!!Διαφορετικό από ότι έχω φάει και ναι μεν παγωμένο σαν παγωτό αλλά έχει διαφορά!!

 

ngngngng

Αν λοιπόν θέλετε να δροσιστείτε και είστε εκεί κοντά ,,περάστε από το mu mu και σε κάθε κουταλιά frozen Greek yogurt θα με σκέφτεστε και θα λέτε τι καλά που σας το πρότεινα.Είμαι σίγουρη!!

 

ww

 

Φύγαμε από το mu mu και συνεχίσαμε για να πάμε προς το kalemegdan!!Το έχω ξανά πει,αλλά κάθε φορά το τι βλέπεις στην Knez δεν υπάρχει…από ένα τύπο που είχε φίδι και τον πλήρωνες για να φωτογραφηθείς μαζί με το φίδι,μέχρι και  έναν τύπο με μαριονέτες όπου είχε μαζέψει όλα τα πιτσιρίκια γύρω του και παρακολουθούσαν το show!

vdvdvdvdvdvdvd

 

Αφού είδαμε αρκετές παραστάσεις από διάφορους καλλιτέχνες…άλλες ωραίες και άλλες για πολύ γέλιο…πήγαμε kalemegdan!!Εκεί προς το τέλος έχει μια ξύλινη πλατεία πολύ όμορφη και είπαμε να πάμε εκεί να παίξουν και τα παιδιά!!Όταν όμως φτάσαμε είδαμε ότι την έχουν βγάλει για κάποιο λόγω 😦 …αλλά πιο δίπλα έχει μόνιμα ένα Λούνα πάρκ όπου πήγε ο μεγάλος και το κατα ευχαριστήθηκε!!’Όσο για την μικρή…ζήτησε να φάει ποπ κόρν και μέχρι να τελειώσει το κουτί δεν μίλαγε ,παρά μόνο για να ζητήσει νερό!!

 

Την επόμενη μέρα…πάλι με ζέστη..ήταν μια καλή ευκαιρία να πάμε στην Ada…απόγευμα όμως πάλι γιατί λόγω παιδιών δεν θέλω να πηγαίνω όταν έχει πολύ ήλιο!!Ετοιμαστήκαμε , βάλαμε μαγιό και φύγαμε!! Καλά δεν περίμενα ότι θα δώ τόοσο πολύ κόσμο.Μάλιστα έχει και δύο παραλίες ,μια από την κάθε πλευρά.Παρόλα αυτά είχε πάρα πολύ κόσμο!Εμείς δεν μπήκαμε μέσα στο πάρκο της ADA αλλά πήγαμε στην παραλία(πώς αλλιώς να την πώ?)που είναι από την έξω μεριά του πάρκου. Περπατάγαμε από το δρομάκι για τους πεζούς,ενώ δίπλα είναι για αυτούς που κάνουν ρόλλερ και ποδήλατο.Κοπέλες με μαγιό και κάνανε ρόλλερ τόσο μαυρισμένες και νόμιζες ότι πήγες Αμερική…Περίεργο μου είναι το ότι αυτός ο λαός πέρασε τόσα από τους Αμερικάνους και παρά όλα αυτά βλέπεις ότι έχουν πολύ επηρεαστεί από αυτό το στυλ.

Μετά ξεκινάνε τα μαγαζιά της ΄΄παραλιακής΄΄.Από την μεριά που είναι η λίμνη είναι όλο καφετέριες ενώ από την άλλη μαγαζία με γρήγορο φαγητό,κρέπες παγωτό!!

 

Φτάσαμε και στην παραλία όπου ο κόσμος κάνει μπάνιο.Πήγαμε μάλιστα σε ένα μέρος το οποίο έχουν κλείσει με σίδερο για να μπορούν να κάνουν μπάνιο τα παιδιά και να μην απομακρύνονται. Καθίσαμε και τα παιδιά μπήκαν αμέσως μέσα!!Εγώ έκανα λίγο ηλιοθεραπεία..τόσο καιρό είχα να δω ήλιο…και μετά μπήκα..

Το νερό ήταν ζεστό αλλά και αρκετά ρηχό.Να πω την αλήθεια δεν μπήκα και πολύ μέσα αν και σε ένα σημείο ακόμα και για τους μεγάλους το έχουν περιφραγμένο καθώς πιο μέσα κάνουν θαλάσσια σπορ.Το νερό ήταν αρκετά σκούρο καθώς υπάρχει λάσπη κάτω,αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι λίμνη και όχι θάλασσα.Το θέμα είναι ότι υπάρχει έστω και αυτό και μπορείς να δροσιστείς ακόμα και αν δεν κολυμπάς!Φαντάσου να μην υπήρχε ούτε αυτό!Από ότι έχω μάθει υπάρχουν και αρκετές πισίνες,αλλά η πισίνα δεν είναι πάντα ότι καλύτερο ,ειδικά αν έχεις παιδιά.Και μιλάω για να πηγαίνεις συνέχεια.Πάντως μπορεί μακροβούτια να μην έκανα αλλά μου άρεσε πολύ με την μουσική την παραλία και ας είναι λίμνη!!Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τουλάχιστον είδα 3 ναυαγοσώστες!! Στην δικιά μας παραλία στο Αίγιο αν και λέγανε ότι θα πάρουν ναυαγοσώστη ποτέ δεν είδα να έχει κανέναν!!Και στην λίμνη είχε τουλάχιστον 3 στην μεριά που ήμασταν εμείς!!

 

Ανυπομονώ να έρθει πάλι το Σαββατοκύριακο!!Δεν ξέρω ακόμα που θα πάμε αλλά όταν έχει καλό καιρό έχεις πάντα τόσες επιλογές!!

 

Και ναι επιτέλους μπορώ να πω ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 

Να είστε καλά και να περνάτε πάντα καλά!!

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ADA!

  1. Παράθεμα: ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ | Βelgrade-Serbia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s