ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ ΚΑΙ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ!

Και σήμερα (που δεν έχω και ημικρανία όπως είχα χθες και δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω το πόστ μου)συνεχίζω με το υπέροχο σαββατοκύριακο που πέρασα στο Νόβι Σαντ και στην Φρούσκα Γκόρα!Και επειδή πήγα σε διάφορα μέρη αλλά οι φωτογραφίες δεν βγήκαν ακριβώς όπως θα ήθελα, να είναι καλά το ίντερνετ που  κυκλοφορούν πολλές φωτογραφίες.Σας παραθέτω λοιπόν μια φωτογραφία με την γέφυρα την γκρεμισμένη που έγραφα εχθές και που μέσα στο νερό έχουν μείνει οι κολώνες να θυμίζουν τι ακριβώς είχε γίνει.

novi_sad_bridge2

Το επόμενο πρωί με βρίσκει στην Φρούσκα Γκόρα λοιπόν, το πανέμορφο αυτό βουνό.Το χωριό είναι υπέροχο με σπιτάκια που πιο πολύ θυμίζουν Γερμανία παρά Σερβία.Μάλιστα από ότι έμαθα αρκετός κόσμος που είτε είναι Σέρβοι που ζούν στο εξωτερικό, είτε είναι ξένοι, αγοράζουν γή μαζί με σπίτι το οποίο ανακαινίζουν και το έχουν για τις διακοπές τους.Και γιατί όχι , μιλάμε για πολύ όμορφο μέρος.

Το πρωί που ξύπνησα πήγαμε πρώτα στο χωριό η καλύτερα κωμόπολη της Φρούσκα Γκόρα.Εκκλησίες ορθόδοξες όπως είπα και χθές αλλά και καθολικές.Ένα μεγάλο σπά το οποίο αγόρασαν κάποιοι Γερμανοί και πραγματικά το έφταξαν υπέροχο χωρίς όμως να χαλάει την αισθητική της πόλης,ένα σχολείο,με περίπου 100 παιδάκια νομίζω,η πιάτσα ή αλλιώς λαική όπως λέμε εμείς και ο φούρνος με τα υπέροχα εδέσματα για να φα΄ς για πρωινό,όλα τόσο μαγικά που πραγματικά θες να μείνεις και να μην φύγεις ποτές.Δύσκολο αν έχεις παιδιά κατά την γνώμη που, που αν και δεν απέχει πολύ από το Νόβι Σαντ, όσο να είναι καλύτερα πιστεύω αν έχεις παιδιά να είσαι στην πόλη (παιδί της πόλης και εγώ και για αυτό ίσως το πιστεύω)παρά όλα αυτά θα ήθελα να είχα σπίτι σε ένα τέτοιο μέρος και να πηγαίνω τα σαββατοκύριακα να ηρεμώ.

Τα μαγαζιά στην φρούσκα γκόρα δουλεύουν όλο το 24ωρο καθώς παιρνάνε από τον δρόμο πολλές νταλίκες που ταξιδεύουν προς κροατία και άλλα μέρη!Ο φούρνος με τα υπέροχα εδέσματα στο κέντρο της πόλης!!

IMG_1910

εδώ στην φωτογραφία όπως βλέπετε τον δρόμο ακριβώς από κάτω στα αριστερά είναι η πιάτσα ή αλλιώς λαική, μόνο που ε΄δω στην σερβία είναι κάθε μέρα και όχι μια φορά την εβδομάδα.

IMG_1911

Μια από της πολλές εκκλησίες που βρίσκονται στο χωριό!

IMG_1912

το σχολείο του χωριού στα αριστερά της εικόνας!

IMG_1913

Αυτό είναι ένα σπίτι που είχα και μου άρεσε..μην με περάσετε για μουρλή..αλλά μου αρέσουν τέτοια σπίτια και φαντάζομαι να έχω ένα δικό μου που από έξω θα είναι έτσι παραδοσιακό και από μέσα θα είναι ξύλινο με μια ξυλόσομπα η τζάκι και θα χουχουλιάζουμε τις κρύες ημέρες του χειμώνα…κλασικά ολα τα φανταζόμαι χιονισμένα ..

IMG_1914

Μόλις τελειώσαμε την βόλτα μας στην πόλη, πήγαμε στο μοναστήρι που σας έβαλα χθές και μετά αρχίσαμε να κατεβαίνουμε για να πάμε στο κάστρο στο Νόβι Σαντ.Καλά μιλάμε τέτοια ομίχλη δεν έχω ξαναδεί,ο δρόμος ήταν όλος σκεπασμένος με την ομίχλη , δεν έβλεπες τίποτα και ευτυχώς που είναι μονόδρομος και δεν έχει φόβο μην πέσει κάνεις πάνω σου ή μην πέσεις εσύ πουθενά.Αλλά λατρεύω την ομίχλη τόσο πολύ.Θα ήθελα να κατεβώ εκεί στην μέση του δρόμου και να περπατάω και να χαθώ μέσα σε αυτό το ΄΄σύννεφο΄΄

Εδώ μόλις άρχισε να φαίνεται η ομχίλη,,,τότε μου λέει η φίλη μου..τώρα να δείς τι μας περιμένει…ΦΡΊΚΗ…..

IMG_1918

Φρίκη ναι…αλλά ωραία Φρίκη έτσι δεν είναι??

IMG_1919

όταν πλησιάζαμε πλέον στο Νόβι Σαντ η ομίχλη είχε εξαφανιστή. Επόμενος προορισμός μας το κάστρο ..από μακριά θυμίζει το Kalemegdan αλλά από μέσα όχι διαφορετικό και με πολλά πράγματα να κάνεις,Έχει ξενοδοχείο,μουσείο,καφετέριες,εστιατόρια ακόμα και κλαμπ για τους νέους έχει.Με υπέροχη θέα τον ποταμό Δούναβη θα μπορούσα να περάσω ώρες εκεί απλώς να κοιταώ την θέα.Το kalemegdan ναι είναι πανέμορφο μέσα στο πράσινο κλπ αλλά θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και άλλο και να έχει καλύτερα μέρη για να καθήσεις,καθαρά και με ωραία θέα…προς το παρόν δεν έχω δεί κάτι τέτοιο.

Η παρακάτω φωτογραφία δεν είναι δικιά μου,αλλά την έβαλα για να δείτε πως φαίνεται το κάστρο από μακριά.

Novi_Sad_-_Festung_Petrovaradin_DetailGross

Πάμε λοιπόν με το αυτοκίνητο να μπούμε στο κάστρο,γιατί σε αντίθεση με το kalemegdan εδώ μπορείς να μπείς με το αυτοκίνητο.Πρέπει να περιμένεις το φανάρι να γίνει πράσινο καθώς επειδή είναι στενός ο δρόμος μέσα στο κάστρο περνάει μόνο μια κατεύθυνση.Έτσι αφού ανάψε πράσινο ξεκινήσαμε…δεν το περίμενα ότι θα έχει τούνελ….το χειρότερό μου καθώς έχω μια κλειστοφοβία.Και όχι ότι είχε τούνελ…ήταν και τεράστιο μέσα στο σκοτάδι και έλεγα Παναγία μου δεν θα τελειώσει ποτέ?

Ο δρόμος λίγο πριν το φανάρι

IMG_1920

Η είσοδος με το φανάρι όπου και πρέπε να περιμένεις

IMG_1922

Το βλέπεται το τούνελ???

IMG_1924

Επιτέλους βγαίνουμε από το σκοτάδι…μπρρρρ

IMG_1925

Όταν μπαίνεις στο κάστρο έχει ένα μεγάλο προαύλιο και είναι και το μέρος όπου σταθμεύει ο κόσμος τα αυτοκίνητα.Ακρίβως απένταντι όπως βλέπετε την φωτογραφία είναι ένα μουσείο ενώ πιο δίπλα το κλάμπ για να διασκεδάζει ο κόσμος.

IMG_1926

Να ΄μαι και εγώ , στο κανόνι μπροστά από το μουσείο!!

IMG_1927

Πολύ προσεγμένος χώρος με πρασινάδα και υπέροχη θέα!!Τι ακριβώς βλέπεις?Μα όλο το Νοβι Σαντ στο »πιάτο »σου που λένε!

IMG_1930

Δεν είναι ένα υπέροχο »πιάτο»

IMG_1933

Υπάρχει και ένα ρολόι το οποίο είναι μεγάλη ατραξιόν και ο κόσμος βγάζει φωτογραφίες.Όταν πήγα εγώ όμως το είχαν με σκαλωσιές και πανιά καθώς κάτι φτιάχνανε και έτσι δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία,,βρίκα όμως στο νετ αρκετές και έτσι σας βάζω για να δείτε το ρολόι που είναι ένα αρκετά πολυφωτογραφιμένο μέρος!!

Novi-Sad-pogled

Εκεί που βλέπεις αυτή την όμορφη θέα έχει και μαγαζιά,καφετέριες εστιατόρια,να κάτσεις και να μην θέλεις να σηκωθείς πραγματικά!!

IMG_1934

Πίσω μου είναι τα μαγαζία ενώ απέναντι το Νόβι Σαντ ..υπέροχη θέα!

IMG_1938

IMG_1939

κρύο συννεφιά και ψιλοβρόχι…η συννεφιά δεν με πειράζει η βροχή ναι . αλλά ευτυχώς όση ώρα ήμουνα στο κάστρο βροχή κανονική δεν έριξε και έτσι ευχαριστήθικα την βόλτα μου.

IMG_1937

Δεν είναι πολύ όμορφα??

IMG_1940

Δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να καθήσω…ήταν και πολύ πρωί όταν πήγα και τα μαγαζιά μόλις άνοιγαν και καθαρίζαν τα τραπέζια..ελπίζω όμως σε μια επόμενη επίσκεψη..!!

IMG_1942

Αμέσως μετά πήγαμε στην πίσω μερία του κάστου όπου έχει στάβλους που νομίζω δεν χρησιμοποιούνται πλέον αλλά στέκονται εκεί γεροί με τις ξύλινες  πόρτες τους ενώ πιο μπροστά βρίσκεται ένα ξενοδοχείο και ένα άγαλμα που παριστάνει …τι άλλο , ένα άλογο!!

IMG_1944

το ξενοδοχείο!!

IMG_1943

και εδώ είναι απο κοντά η είσοδος του ξεονοδοχείου.Πολύ καλό από ότι έμαθα και νομίζω είναι και 4 αστέρων!

IMG_1945

Το άλογο που σας έλεγα!!

IMG_1946

Εκεί τελείωσε η ξενάγηση στο κάστρο και έπρεπε γρήγορα να πάμε στο αυτοκίνητο για να μπορέσω να είμαι στο σεμινάριο στην ώρα μου!!Ο τρόπους για να βγείς από το κάστρο…είναι ο ίδιος και όπως μπήκες..φανάρι , τούνελ κλπ κλπ..μια ανάσα βαθιά λοιπόν και επιτέλους περάσαμε το σκοτεινό τούνελ και βγήκαμε έξω στον δρόμο!!

Shopping center Spens λοιπόν και αν σα φαίνεται μεγάλο νας σας πω..όχι δεν είναι μεγάλο..είναι τεράστιο..κάθε φορά δεν ήξερα από που πρέπει να βγώ έξω…

38_big

spens

Όταν τελειώσαμε δεν γύρισα με το λεωφορείο…φιού…γύρισα με μια κοπέλα που ήταν απο Βελιγράδι και είχε έρθει με το αυτοκίνητο..εκεί χαχα το τι γύρους κάναμε μέσα στην πόλη μέχρι να βρούμε πως φεύγεις..ήθελε να πάμε από την παλαιά εθνική να μην πληρώσουμε διόδια..( τα οποία εδώ είναι κάπου στα 250 δηνάρια κάτι λιγότερο από 2μιση ευρώ) έλα όμως που ξαφνικά συναντήσαμε μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων, είχε ήδη αρχίσει να βρέχει η πυροσβεστική ήρθε εκεί στο μέρος και έτρεχε σαν τρελή..και μάλλον κάτι είχε συμβεί…πάμε τελικά από νέα εθνική..πέρναγε το τραίνο και έπρεπε να περιμένουμε πριν την γέφυρα..μας έδωσαν και κάθος οδηγίες οι αστυνομικοί και έτσι κάναμε και έναν ωραιότατο κύκλο μέσα στην πόλη όπου τελικά καταλήξαμε πάλι στην ίδια γέφυρα..να περιμένουμε το φανάρι καθώς όπως και στο κάστρο μόνο μια λωρίδα κατεύθυνσης περνάει την φορά…

2013-09-29 17.12.57

Τέλος καλό όλα καλά.,,έφτασα στο σπίτι μου κουρασμένη πολύ αλλά με όλες αυτές τις όμορφες αναμνήσεις και ανυπομονούσα να μοιραστώ μαζί σας!!

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου το email μου είναι το dejanevi@hotmail.gr ενώ οσοι μένουν ήδη Σερβία ή σκοπεύουν να έρθουν εδώ μας βρίσκουν στο ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ πατώντας ΕΔΩ

Να είστε καλά και να περνάτε πάντα καλά!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s