ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕΡΒΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ!

autochthonous_albania1

 

Χθες το μεσημέρι,είδα στο πρόγραμμα τηλεόρασης ότι θα παιζόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Σερβία-Αλβανία.Καλά οκ δεν κατέχω και πολλά από ποδόσφαιρο κλπ αλλά όταν παιζεί η εθνική ομάδα,είτε Ελλάδα,είτε Σερβία το παρακολουθώ θα έλεγα!

 

Χθές είχα μάθημα και όταν γύρισα ο άντρας μου και τα παιδιά μου ήδη παρακολουθούσαν τον αγώνα..στην αρχή δεν έδωσα σημασία σε όσα γινόντουσταν..κοίταγα και το κινητό η αλήθεια είναι..όμως έγινε το σκηνικό με την σημαία που όλοι αν όχι όλοι ,οι περισσότεροι γνωρίζεται…για όσους δεν γνωρίζεται μπορείτε να δείτε το βίντεο με το απόσπασμα από το τι έγινε με την σημαία ΕΔΩ..

 

Βάζω κάποια αποσπάσματα όσων γράφτηκαν μέσα στα Ελληνικά site…

SPORT-FM.GR

Το μπαρούτι που μύριζε από πριν το Σερβία-Αλβανία δυστυχώς… εξερράγη. Και μάλιστα για μια απίστευτη αφορμή.

Στο 41′ του φορτισμένου αγώνα (εξαιτίας των διαφορών που έχουν οι δυο χώρες από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου) ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο πέρασε πάνω απ’ το γήπεδο σέρνοντας μια σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Κάτι που μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο απρόσμενο ήταν -απ’ τη στιγμή που είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών, ενώ η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θα συλλαμβάνει όποιον Αλβανό επεδίωκε να προσεγγίσει το στάδιο.

Τα έκτροπα ωστόσο δεν άρχισαν όταν πέρασε η σημαία, αλλά όταν ο Στέφαν Μίτροβιτς πήδηξε, την έπιασε και την κατέβασε. Μια κίνηση που εξαγρίωσε παίκτες της Αλβανίας κι έφερε γενικότερη σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο -όπου γρήγορα άρχισαν να εισβάλλουν και οπαδοί.

Υπό την πίεση των γεγονότων λοιπόν και χωρίς καμία εγγύηση ότι τα πνεύματα θα κατευναστούν και ότι για κάποια άλλη αφορμή δεν θα ξεσπάσουν ξανά ταραχές, ο Άγγλος διαιτητής Άτκινσον πήρε αρχικά τις ομάδες στ’ αποδυτήρια και κατόπιν αποφάσισε την οριστική διακοπή του ματς.

 

BGBGB

FFFG

Γνώμη μου πάντα χωρίς να θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες αναλύσεις κλπ έιναι ότι δεν θα έπρεπε καν να διοργανωθεί ο αγώνας αυτός ,όπου ήδη ήξεραν ότι είναι ένας αγώνας που σίγουρα θα έχει αντιδράσεις !! Με λύπη μου μόνο διαβάζω σχόλια από άτομα που δεν ξέρουν καν όυτε έψαξαν να μάθουν για ποιό λόγο η Σερβία μάλλον οι Σέρβοι αντέδρασαν έτσι…και θα ήθελα να βάλω ένα ποστ από το Blic sport όπου το είδα και στα Ελληνικά μέσα από το site onalert.gr

Η «Μεγάλη Αλβανία» και το λάβαρο στον ποδοσφαιρικό αγώνα

Όπως και αν δουμε τα γεγονότα ειναι δεδομένο οτι οι υπέυθυνοι για το παιχνίδι Αλβανίας – Σερβίας σίγουρα γνώριζαν τα ιστορικά στοιχεία που θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε ενα καταστροφικό τουρνουά.
Δεν μπορεί να μην ειχαν επίγνωση του Νατοϊκού πολέμου των 78 ημερων στο Κοσσυφοπέδιο (Κόσοβο) το 1999. Μια περιοχή που αναγνωρίζεται γενικώς ως μερικώς ανεξάρτητη ενω η Σερβία συνεχίζει να την διεκδικεί και η οποία από το 1999 βρίσκεται υπό την προσωρινή διοίκηση του ΟΗΕ και τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ.
Ειναι μια περιοχή στην οποία η πλειοψηφία ειναι Αλβανοί συμπεριλαμβανομένων και μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αλβανίας
Ακόμη και εάν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών διαβεβαίωσαν την οργάνωση ότι όλα θα πάνε ομαλά, η εμπειρία του παρελθόντος επρεπε τουλάχιστον να κάνει εναν απο τους διοργανωτές να αναρωτηθεί » τι θα μπορούσε άραγε να πάει στραβά;»

Αυτός ειναι ο χάρτης ορισμένων εθνικιστών Αλβανών που ονειρεύονται μια Μεγάλη Αλβανία

524343_velikaalbanija2_ff

Ας δουμε τη σημαία που έπεσε στο στάδιο κατα την διάρκεια του αγώνα

 

autochthonous_albania1

Στην σημαία βλέπουμε τον δικέφαλο αετό ο οποίος ειναι τοποθετημένος στον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», όπου δηλαδή κατοικούν Αλβανοί, και στην οποία όπως βλέπετε και απο τον παραπάνω χάρτη περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη μεχρι και την Θεσπρωτία. Έχουμε αναφερθεί ήδη στο βιβλίο γεωγραφίας της γειτονικής χώρας 
Η λέξη «αυτόχθων» αναφέρεται στην (υποτιθέμενη) προσπάθεια της Σερβίας για τον έλεγχο του Κοσσυφοπεδίου, παρά το γεγονός οτι δεν είναι γηγενείς στην περιοχή.

Ο άντρας στα αριστερά είναι ο Ισμαήλ Κεμάλ, ο ιδρυτής του αλβανικού εθνικού κινήματος, και του σύγχρονου αλβανικού κράτους ο πρώτος αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης. Αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην Αλβανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και στη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αλβανίας στις 28 Νοεμβρίου 1912.
Στα δεξιά είναι ο Ίσα Μπολετίνι, μια εθνικιστική φιγούρα που πολέμησε στην Αλβανική Επανάσταση στο Κοσσυφοπέδιο το 1910 και αργότερα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον της Σερβίας.

Η ιδέα της ενοποίησης μιας Μεγάλης Αλβανίας, έχει τις ρίζες της στα γεγονότα της Συνθήκης του Λονδίνου το 1913, όταν σχεδόν το ήμισυ των κατά κύριο λόγο αλβανικών εδάφων και το 40% του πληθυσμού έμειναν εκτός των συνόρων της νέας χώρας, κάτι που οι Αλβανοί θεωρουν οτι ειναι μια αδικία που τους επιβλήθηκε απο τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με γκάλοπ του 2010 απο την εταιρία Gallup Balkan Monitor, η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των Αλβανών στην Αλβανία (63%), το Κοσσυφοπέδιο (81%) και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας (53%), αν και η ίδια η έκθεση σημειώνει ότι οι περισσότεροι Αλβανοί θεωρούν οτι αυτό ειναι απίθανο να συμβεί.

Εδω αξίζει να αναφέρθουμε στον λόγο που ο ποδοσφαιρικός αγώνας εξελίχθηκε αρνητικά χθες το βράδυ. Καθώς το λάβαρο που έπεσε στο στάδιο ηταν απλά η αφορμή, τα γεγονότα που έγιναν πριν 15 χρόνια δεν μπορούν τόσο εύκολα να εξαφανιστούν απο την εθνική συνείδηση, ουτε της μιας ούτε της άλλης πλευράς.  Την 24η Μαρτίου του 1999, στις 19:45, οι πρώτοι πύραυλοι που είχαν εκτοξευτεί από νατοϊκά πολεμικά πλοία στην Αδριατική έπληξαν συστήματα αεράμυνας, στο Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τη δυτική Σερβία. Ακολούθησαν 78 ημέρες αλλεπάλληλων βομβαρδισμών στρατιωτικών αλλά και πολιτικών στόχων. Οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο

GGG images.watchit.gr

Ο αγώνας τελικά σταμάτησε για αρκετή ώρα βλέπαμε στην τβ να μιλάνε και κάποιος ανεγκέφαλος φίλαθλος να βγαίνει μπροστά στην κάμερα και να βρίζει..οι παίχτες την Αλβανίας δεν δέχθηκαν να συνεχιστεί ο αγώνας και μάλλον θα υπάρξουν κάποιες κυρώσεις στην Σερβιά…

images.watchit.grVVV

Ο Όλσι Ράμα, αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε αεροπορικώς στα Τίρανα, αφού προηγουμένως είχε συλληφθεί στο στάδιο της Partizan, στο Βελιγράδι, όπου ο αγώνας της Σερβίας και της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016 διεκόπη εξαιτίας ενός ιπτάμενου αντικειμένου που «εισέβαλε» στον αγωνιστικό χώρο φέροντας πάνω του τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας.

NHNH
Ο Όλσι Ράμα συνελήφθη στην εξέδρα των επισήμων, όπου καθόταν αντιπροσωπεία από την Αλβανία.

πραγματικα πολύ άσχημο όλο αυτό,πήρε μια τροπή ο αγώνας που όλοι ήξεραν ότι θα έχει άσχημη κατάληξη και παρά όλα αυτά τον οργάνωσαν… δεν έχω λόγια μόνο το ότι

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ…ελπίζω να το θυμηθούν αργότερα το γεγονός και από την αρχή να μην δεχτούν να γίνει κάποιος παρόμοιος αγώνας..γιατί με τέτοιες αντιδράσεις χάνουν και το δίκιο τους…

 

Να είστε καλά και να περνατε πάντα καλά και να διαβάζετε τις ειδησείς για το τι έχει γίνει και να μην έχετε άποψη ενώ δεν ξέρετε τι πραγματικά έγινε ,,,είναι άσχημο να μιλάς ένω δεν ξέρεις…

 

 

 

3 σκέψεις σχετικά με το “ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕΡΒΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ!

  1. Καραγκιοζιλικια. Δεν ειναι τυχαιο μιας και τρωγονται ΗΠΑ-Ρωσσια συναμα. Το πανο παντως ειναι προσβλητικο πολιτικο μηνυμα και πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα η Αλβανια αν και δεν το βλεπω

    • γνωμη μου παντα…για καποιο συμφερον γινανε ολα…ξερανε οτι ενας τετοιος αγωνας δεν θα ειχε καλη καταληξη και παρα ολα αυτα εγινε…σημαια με ελικοπτερακι μεσα στο γηπεδο και αλωνιζε ποση ωρα στον αερα…για καποιο σκοπο εγινε ο αγωνας και ολο αυτο το προβοκατσι πιστευω…και για ακομα μια φορα βγαλανε τους Σερβους κακους και θα εχουν κυρωσεις ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s