Μαθήματα Σέρβικης γλώσσας και μια υπέροχη γλυκιά συνταγή.

73475119_1352640238231419_6817490331555069952_n

Καλώς ήλθες και πάλι !

Το σημερινό πόστ αφορά τα μαθήματα Σέρβικης γλώσσας , όπως γράφω και στον τίτλο !

Καθημερινά , λαμβάνω μηνύματα στον λογαριασμό μου στο facebook αλλά και στο mail , από αρκετό κόσμο που ψάχνει μια δουλεία και σκέφτεται να πάει στην Σερβία.Είναι στην σκέψη τους μια σανίδα σωτηρίας θα έλεγα και είναι φυσιολογικό να ψάχνεις πάντα κάτι καλύτερο. Όμως πρωτού πάς σε οποιαδήποτε άλλη χώρα , σκέψου αν πρώτα μιλάς την γλώσσα.

Αν έχεις την πολυτέλεια να περάσεις πρώτα κάποιο χρόνο στην χώρα που σκέφτεσαι να μετοικίσεις , τότε μπορείς να μάθεις την γλώσσα εκεί ακούγοντας την καθημερινά , εξασκόντας την άμεσα ή ακόμα και να βρείς εκεί κάποια μαθήματα γλωσσομάθειας που γίνονται και θα σε βοηθήσουν στην ζωή σου εκεί και φυσικά να βρεις μια δουλειά.

Εάν όμως πρέπει άμεσα να βρείς , τότε καλό θα ήταν μπορείς από πριν να μιλάς την γλώσσα.

Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε χώρα , μιλάμε για την Σερβία , όπου όχι δεν είναι τόσο εύκολο να πας σε μια δουλεία , μιλώντας απλά Αγγλικά, ή μόνο Ελληνικά.Και ναι φυσικά υπάρχουν ο περιπτώσεις ανθρώπων που από εδώ τους έστειλαν Σερβια για δουλειά , μια επιχείρηση ίσως που ήδη εργάζονται και δεν χρειάζονται άμεσα την γλώσσα, αλλά αυτό είναι μια άλλη κατηγορία.

Εγώ αναφέρομαι σε εσένα , που ψάχνεις απεγνωσμένα μια δουλεία να μπορείς να βγάλεις τα καθημερινά σου έξοδα , έναν μισθό να μπορείς να ζήσεις και που η Σερβία σου φαντάζει σαν μοναδική λύση , γιατί ίσως κάποια στιγμή πήγες διακοπές , τα είδες όλα οικονομικά και σκέφτηκες ότι με μια δουλεία εκεί θα την έβγαζες άνετα…όχι δεν θα πω σε αυτό το πόστ αν θα την έβγαζες άνετα ή όχι..αν θες να το δοκιμάσεις τότε να το κάνεις ώστε να μην έχεις την απορία τι θα γινόταν έαν το έκανες!

Εγω θα πω μόνο το εξής..την γλώσσα την μιλάς? Αν όχι , τότε ξεκίνα τα μαθήματα.Μπόρείς πλέον μέσω ίντερεντ και τις ώρες που εσένα σε βολεύουν και μπορώ να σου προτείνω δυο φίλες  πλέον , που είναι Σερβικής καταγωγής , μένουν στην Ελλάδα και παραδίδουν μαθήματα.

Μπορείς λοιπόν να έρθεις σε επικοινωνία με την  Jelena και την εξής σελίδα:

Μαθήματα Σέρβικης γλώσσας / Serbian Language courses /Grcki za Srbe πατώντας ΕΔΩ

Αλλά και με την Sanja και την σελίδα της :

Serbian and Greek language lessons πατησε ΕΔΩ 

 

77334562_754811518359124_5920521213905469440_n

KOLAC SA VISNJAMA ή αλλίως γυκό με βύσσινο.

‘Εκανα αυτό το υπέροχο γλυκό την προηγούμενη εβδομάδα (δεν έμεινε ψίχουλό)

Κανονικά το κάνεις με βύσσινο ,εγώ βρήκα κατεψυγμένες φράουλες στο Lidl και χρησιμοποίησα ανντί για βύσσινο .Είναι εύκολο σχεδόν σαν κεικ και έχει ωραία γεύση.όταν ψηθεί το κόβεις κομματάκια τετράγωνα και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Υλικά:

-5 αυγα

-300γρ ζάχαρη

-1 βανίλια

-300γρ αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα αυτό που φουσκώνει μόνο του )

-200ml γιαούρτι (κανονικά εννοούν αυτό που πινεις σαν το δικό μας ξινόγαλο, στα lidle μπορείς να βρείς ένα αρκετά κοντά με το Σέρβικο αλλίως μπορείς να βάλεις κλασικό γιαουρτί από κεσεδάκι -εγώ δηλαδή αυτό έκανα- ώστε να μην είναι πού ξινό )

-150ml Λάδι (χρησιμοποίησα σπορέλαιο )

-1 baking powder

500γρ βίσσυνο ή όπως είπα φράουλες που βάζεις ανάλογα με το τι ταψί θα χρησιμοποιήσεις

-30γρ σιμιγδάλι ψιλό

-Ζάχαρη άχνη για να το πασπαλίσεις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-1.Με το μίξερ στο δυνατό , χτυπάμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά.

-2.Προσθέτουμε το γιαούρτι ,συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το λάδι .

-3.Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα , και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγα με ένα κουτάλι της σούπας.Στο τέλος βάζουμε και το baking powder και ανακατέυουμε λίγο ακόμα να είναι μια ομαλοποιημένη ζύμη.

-4.Προσθέτουμε το σιμιγδάλι

-5. Σε ένα είτε βουτυρωμένο ταψί ,έιτε σε ταψί με λαδόκολλα(προτείνω το δεύτερο ) βάζουμε το μείγμα και μετά προσθέτουμε το βύσσινο ή τις φράουλες.

-6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στουε 180 βαθμούς , πάνω κάτω σκάλα για 30-35 λεπτά. Κάνω τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα ώστε να σιγουρευτώ πώς έχει ψηθεί και μέσα.

το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε  κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη !

Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το blog στο instagram :

BELGRADE-SERBIA BLOG OFFICIAL 

Και την σελίδα στο Facebook :

Belgrade Serbia Blog official

και φυσικά για περισσότερες πληροφορίες γίνετε μέλος της ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ στο facebook :

Καλή σας απόλαυση !

Περιμένω τα μηνύματά σας εδω:

 

Να είστε καλά και να περνάτε πάντα καλά

Εύη Καμπούρη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s